citati iz biblije
Od mojih usta ne oduzmi riječ istine, jer se uzdam u sudove tvoje.

(Psalam119:43)

naslovnica
novosti
povijest
linkovi
ostalo
kontakt

Biskupijsko natjecanje vjeronaučne olimpijade Ogulin
02. 03. 2009.     U Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin održana je 2. ožujka Vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Gospićko-senjske biskupije. Okupilo se 76 vjeroučenika iz 19 osnovnih škola kao i 28 učenika iz srednjih škola.    Sudionicima su se obratili predstojnik Katehetskog ureda biskupije vlč. Nikola Turkalj, dekan i župnik ogulinski mons. mr. Tomislav Rogić, ravnatelj škole prof. Milan Poljak te gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović. "Hvala ti Gospodine što si nam omogućio ovakav susret", rekao je biskup Bogović izražavajući zahvalu što se vjeroučenici okupljaju u školama na natjecanjima gdje ih dočekuju i pozdravljaju ravnatelji što je nekada bilo nezamislivo. Vjeroučenike je pozvao da po uzoru sv. Franje budu Bogu zahvalni na dobivenim darovima.

    Nakon pismenih testova učenika raspoređenih u 9 prostorija s po tri škole zajedno, učenici su u župnoj crkvi Sv. Križa upoznali se župom domaćina.

    U nastavku natjecanje, srednjoškolci su ostali u zgradi Obrtničke i tehničke škole Ogulin, a osnovci su nastavili natjecanje u susjednoj sportskoj dvorani Sokolski dom. U natjecanju "Tombola" sudjelovale su sve ekipe dok se u trećem krugu natjecalo samo prvi 5 rangiranih ekipa.

    U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto i plasman na državnu olimpijadu osigurala je OŠ S.S. Kranjčevića iz Senja Područna Škola Krasno, drugoplasirana je OŠ Josipdol i trećeplasirana OŠ "Dr. Jure Turić" iz Gospića.

    Među srednjim školama treću godinu za redom najbolja je Gimnazija Bernardina Frankopana ispred Srednje škole Slunj i Gimnazije Gospić.


Prvo mjesto - OŠ Krasno – Iva Devčić, Jelena Devčić, Andreja Padjen,
mentorica, Martina Samaržija i Marina Vukelić


Prvo mjesto - Gimnazija, Ogulin
Inka Salopek, Dino Paušić, Željko Mačić i Helena Kaurić

BILTENI
 
ZADNJE POSTAVLJENI ZOV:


Godina XX, br.48-1./2013.
(pdf - 3,88 MB, 84 stranice)